Theeproject Sri Lanka 2013 – 2016

 

timmo in sri lankaEerste kennismaking met Sri Lanka
In juni 2013 is Timmo Terpstra, directeur van Koffiebranderij Peeze en bestuurslid van de Peeze Foundation, afgereisd naar Sri Lanka. Het land van de thee. Tijdens deze reis heeft Timmo enerzijds geïnventariseerd hoe de Foundation de theeplantages daar kan gaan ondersteunen. Daarnaast is tijdens verschillende workshops de basis gelegd voor de nieuwe Fairtrade theelijn Communitea die in januari 2014 is geïntroduceerd.

Communitea
Communitea is een nieuwe theelijn die op verschillende manieren een verbinding legt tussen de theedrinker en de mensen in oorsprong. Bij elke theesmaak zit namelijk een persoonlijk briefje van een plukster, cupper, verpakker of kwaliteitscontroleur en op elke verpakking staat een symbool die mede is vormgegeven door de lokale medewerkers van de theeplantage. Het resultaat is uniek, kleurrijk en authentiek. Door het drinken van deze thee draag je vervolgens ook meteen bij aan de Peeze Foundation. www.communitea.nl

Kandy

Vormgeven van het theeproject
Nu is de tijd rijp om het foundation project handen en voeten te gaan geven en uiteraard het eindresultaat van de gezamenlijk ontwikkelde theelijn aan de bevolking zelf te laten zien.

Lees meer over onze verbinding met Sri Lanka.

 

Geef een reactie